• Deelauto Laak

 

Deelauto Laak

Vandaag de dag is er geen ontkomen meer aan de parkeerdruk in Nederland en vooral in Laak zien we hier dagelijks de gevolgen van. De meeste mensen zijn waarschijnlijk niet op de hoogte dat de auto gemiddeld maar 10% van de tijd gebruikt wordt, terwijl u wel voor de volle 100% mag betalen.

Daarom zijn wij samen met de Buurt bestuurt op zoek naar inwoners van Laak die geïnteresseerd zijn in een deelauto. Door één voertuig met meerdere mensen samen te delen bespaart u geld en creëert u een lagere parkeerdruk in onze wijk en bent u tegelijk duurzaam en sociaal bezig!

De voordelen de deelauto zijn:

 • Geen vaste lasten zoals onderhoud, parkeren, wegenbelasting, verzekering, etc
 • Naast benzine auto ook een elektrische, dus ideaal als kennismaking
 • Sociaal, duurzaam en milieu vriendelijk
 • lagere parkeerdruk in de wijk
 • betere bereikbaarheid voor hulpdiensten
 • verbeterde en veiligere leefomgeving
 • Zelfs voor minder dan 1 uur te reserveren

Download de Deelauto Laak PDF hier (538kb)

Hoe werkt het?

Maak gratis een account aan op www.mywheels.nl of download de app. Reserveer, open en gebruik de deelauto via uw account. Na gebruik, parkeert u de Deelauto Laak voor de volgende gebruiker op dezelfde plek. Iedere bewoner uit Laak, die een account heeft aangemaakt, krijgt een rijtegoed van €25,-. Dat is dus heel makkelijk instappen en wegrijden!

Kosten?

€4,- per uur of maximaal €25,- per dag met 100 km vrij. U betaalt alleen als u de Deelauto Laak gebruikt dus geen abonnementskosten. Waarom zou u nog een auto aanschaffen! (*Inclusief verzekering en belasting. Excusief boekingskosten en verlaagd eigen risico.)

Android en iOS

De MyWheels app is beschikbaar voor de iPhone en Android, je kunt hem downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Wilt u de Deelauto Laak voor uw deur? Bel 06-34186498.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het onderstaande mailformulier.

Contactpersoon
Jurienne Hollaar
Contactgegevens
info@quartierlaak.nl
jaar
2018
Opdrachtgever
De Buurt Bestuurt
Locatie
Stadsdeel Laak

 

 

Afval loont

Omdat iedereen elke dag afval heeft, kan iedereen meedoen en geld sparen met afval. Is er €10,- gespaard, dan wordt het geld automatisch overgemaakt naar uw opgegeven bankrekening. Afval loont heeft de afgelopen 6 jaar een bedrag van meer dan €650.000 uitbetaald aan mensen die hun recyclebare materialen hebben ingeleverd. Sparen met afval loont dus!

Lever je oud papier, textiel, klein elektrisch, frituurvet, plastic, metaal en drankkarton voortaan in bij Afval loont op de Plutostraat 1, naast afvalbrengstation Binckhorst, in Den haag.

Wilt u cash voor uw recyclebare afval? Ga dan naar www.afvalloont.nl schrijf je gratis in en download de afval loont app.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het onderstaande mailformulier.

Contactpersoon
Jurienne Hollaar
Contactgegevens
info@quartierlaak.nl
jaar
2018
Opdrachtgever
Afval loont
Locatie
Stadsdeel Laak

 

 

Wijkpark Cromvliet

Het Cromvlietplein wordt getransformeerd tot een wijkpark met allure, een levendig en kloppend hart van de Molenwijk, waar allerlei activiteiten plaatsvinden ter versterking van de sociale cohesie, het eigenaarschap en het stimuleren van lokaal ondernemerschap. Om deze ambities verder uit te werken is de ‘innovatieve participatie aanpak Wijkpark Cromvliet’ ontwikkeld om samen met bewoners en ondernemers de betrokkenheid en invloed in de wijk te vergroten, de sociale en fysieke leefbaarheid te versterken en deze locatie om te vormen tot een fijne verblijfsplek.

Zo zijn er meer mensen die actief deelnemen aan de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid. Een grote groep bewoners heeft het initiatief genomen om een buurtcentrum in eigen beheer te realiseren. In dit centrum worden allerlei activiteiten op het gebied van educatie en ontwikkeling door vrijwilligers georganiseerd. Een mooi voorbeeld van de Haagse kracht!

Meer weten of meedenken over de verdere uitwerking en uitvoering die deze zomer gaat plaatsvinden in het Wijkpark Cromvliet? De ideeën brievenbus staat de komende maanden in de tuin van Wijkcentrum Cromvlietplein.

Spreekt u liever iemand persoonlijk? Dit kan tijdens het inloopspreekuur: woensdag van 12.00 tot 13.00 uur. Of bel wijkmakelaar Jurienne Hollaar op telefoonnummer 06 34 18 64 98

Of neem dan contact met ons op via het onderstaande mailformulier.

Contactpersoon
Jurienne Hollaar
Contactgegevens
info@quartierlaak.nl
jaar
2017 / 2018
Opdrachtgever
Gemeente Den Haag
Locatie
Molenwijk in Laak

 

 

Mikrokrediet

Een Microkrediet is een zakelijke lening van maximaal €25.000 tegen een interestprijs van 6% voor startende en bestaande ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Microkrediet Unie Laak (MKL) helpt mensen die een idee hebben en met dat idee willen gaan ondernemen. Dat kan iedereen zijn. Iemand die al 30 jaar voor een baas werkt, een student zonder werkervaring, iemand die werkeloos thuis zit of een bestaande ondernemer. Ook jij kan het zijn!

En wat nog meer?

 • Je krijgt financiële ruimte om jouw dromen te realiseren
 • Je krijgt individueel advies op maat
 • Je wordt begeleid door een ervaren coach
 • We kiezen voor een positieve benadering

Of word inversteerder!

Bent u geïnteresseerd in kleine ondernemingen in Laak op gang te helpen en heeft u verstand van het opzetten en runnen van een onderneming? MKL wil u hier graag bij helpen. MKL brengt u in contact met ondernemers die kennis en expertise kunnen gebruiken voor hun onderneming. U kan daarbij ook kiezen om een investering te doen in de Mikrokredietunie, tegen een interestpercentage van 3%!

Of gewoon lid?

Iedereen die lid wil worden van de MKL betaalt €100,-. Ieder lid krijgt hiervoor een aandeel in de MKL. Ieder lid heeft dus één aandeel, onafhankelijk van de omvang van de grootte van de investering van het lid. Het principe is “one man, one vote”, dus iedereen heeft gelijke inbreng in wat er gebeurd in de MKL.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het onderstaande mailformulier.

Contactpersoon
Jurienne Hollaar
Contactgegevens
info@quartierlaak.nl
jaar
2018
In samenwerking met
Vereniging van Kredietunies
Locatie
Stadsdeel Laak

 

 

Welkomstpakketten

Hoe kunnen we nog meer mensen kennis laten maken met wat er in Laak te koop en te doen is? Samen met alle ondernemers hebben wij het welkomstpakket van Laak gemaakt. Als pilot hebben we 500 pakketten samengesteld met meer dan 40 verschillende artikelen erin. Van kortingsbon, tot informatie, van cadeautje tot gratis lessen, alles zat erin!

Een ‘Welkom in Laak’ pakket dat je prikkelt om Laak op een verrassende manier verder te ontdekken. En tevens een kans voor de ondernemers en (maatschappelijke)organisaties om zichzelf op een bijzondere manier te presenteren.

Het  is een cadeau voor alle nieuwe bewoners en ondernemers die zich vestigen in Laak. Doet u mee aan het vervolg? Neem contact met ons op via het onderstaande mailformulier.

Contactpersoon
Jurienne Hollaar
Contactgegevens
info@quartierlaak.nl
jaar
2016
Opdrachtgever
Stadsdeelkantoor Laak
Locatie
Stadsdeel Laak

 

Geloof in duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor veel mensen. Daar zijn verschillende redenen voor. We vinden het belangrijk omdat we de aarde willen behouden voor onze kinderen, omdat we gezond willen leven of omdat we hiermee geld kunnen besparen. Duurzaamheid is ook een onderwerp dat terugkomt in het geloof.

Daarom organiseerde Quartier Laak ‘Geloven in duurzaamheid’: een match markt waarbij we met elkaar in gesprek gingen over de inspiratie die we kunnen halen uit de Islam, het Hindoeïsme en het Christendom om energie te besparen en duurzaam te leven. Maar ook bedekte we tijdens de match markt concrete acties maakte we plannen om die uit te voeren. Er was informatie over de manieren waarop je energie kunt besparen en de mogelijkheden om hiervoor subsidie te verkrijgen.

De Opening werd gedaan door Hassan El Houari, directeur stadsdeel Laak.

Projectontwikkelaar
Yasmina Boudarbala
Contactgegevens
info@quartierlaak.nl
jaar
2016
Opdrachtgever
Stadsdeelkantoor Laak
Locatie
Stadsdeel Laak

 

Koninkrijk Laak en de hoedjesparade

Vlak voor de jaarlijkse Prinsjesdag wordt op verschillende plekken in Den Haag de afsluiting van 200 jaar Koninkrijk gevierd. In stadsdeel Laak vieren we dit mee. Laak verandert voor één dag in Koninkrijk Laak!

Op zaterdag 12 september tussen 13.45-19.00 uur wordt in Laak de Hoedjesparade georganiseerd die start op het Lorentzplein en eindigt in Laaktheater. Een parade voor jong en oud door Koninkrijk Laak waarin van alles te beleven is en die gratis toegankelijk is. Iedereen die meeloopt nodigen we van harte uit om zijn of haar mooiste en meest feestelijke kroon, hoed of hoofddeksel op te zetten. Kinderen mogen natuurlijk verkleed als prins of prinses. Samen laten we zien hoe trots we zijn op ons internationale Koninkrijk Laak.
Fijn als je even laat weten of je komt! Aanmelden kan via info@quartierlaak.nl graag ovv Naam, telefoonnummer en aantal personen!

Koninkrijk Laak zoekt een koning en een koningin!

Nomineer jouw Koning of Koningin van Laak: iemand, jong of oud, die woont of werkt in Laak en iets bijzonders betekent of het verdient om een dag het stralende middelpunt te zijn. Na selectie wordt een aantal van hen speciaal verrast met onder andere een VIP lunch in Paviljoen Kobus. Nomineren mag niet meer of inleveren van een ingevuld nominatiekaartje in bij Laaktheater (Ferrandweg 4t), Vadercentrum Adam (Jonckbloetplein 24) of Paviljoen Kobus (Trekweg 121) kan ook niet meer, maar meedoen met de hoedjesparade zeker wel!

Projectontwikkelaar
Petra Hiemstra
Contactgegevens
info@quartierlaak.nl
jaar
2015
Opdrachtgever
Stadsdeelkantoor Laak
Locatie
Stadsdeel Laak

 

Lichtroutes in Laak

Vele steden hebben lichtroutes, maar wij hadden de Lichtroutes in Laak! met meer dan 500 bezoekers op meer dan 8 locaties verbonden via 4 routes, mogen we best zeggen dat het een succes was! En dat is niet voor niets! Lichtroutes trekken nieuw publiek naar de wijk en stad. Dat laten inspirerende voorbeelden in binnen en buitenland ons zien.

Lichtroutes en festivals zorgen voor meer omzet voor ondernemers en toeloop naar organisaties. Ze zorgen ook voor het benadrukken van schoonheid en verhoogd gevoel van aantrekkelijkheid en veiligheid in de straten voor bewoners en bezoekers.

Wij geloven dat investeringen in duurzame verlichting van huizen, straten, wijken, gevels en bedrijven veel energie en mooie samenwerking heeft opgeleverd!

Projectontwikkelaar
Petra Hiemstra
Contactgegevens
info@quartierlaak.nl
jaar
2014
Opdrachtgever
Stadsdeelkantoor Laak
Locatie
Stadsdeel Laak

 

Meer projecten

De Coalitie Laak

De Coalitie Laak bestaat naast haar bestuur en programmateam ook uit participanten, deze vormen de ‘linking pin’ binnen de eigen organisaties. Momenteel telt de Coalitie Laak 8 participanten. Namelijk, Winkeleninlaak.nl, Bedrijvenvereniging BLF, Laak Theater, De Haagse Hogeschool, Staedion, Stichting Mooi, Gemeente Den Haag en Vestia.

De ondernemers, organisaties, scholen, instellingen en gemeente vormen de ‘Coalitie Laak’. Wij willen structureel en duurzaam bijdragen aan een sterke, aantrekkelijke en veilige wijk. We zetten hierbij in op versterking van de sociale en economische positie van bewoners in de wijk. Door projecten met elkaar op te zetten, deze door te ontwikkelen en waar zinvol ze blijvend als werkwijze te implementeren.

Bezoek de Coalitie Laak website hier

Contactpersoon
Jurienne Hollaar
Contactgegevens
info@quartierlaak.nl
jaar
2012
Opdrachtgever
Ondernemers in Laak
Locatie
Stadsdeel Laak

 

Energieke MatchMarkt IIII + kijkje in Laak

Koffie en kijkje in Laak

Ontdek de verborgen verhalen en bijzondere plekken van Laak. Stadsgids Gonda neemt je letterlijk mee op ontdekkingsreis met een vertelling en rondwandelingen! Ze vertelt  elementen uit de roerige geschiedenis en geeft een blik in de toekomst. Zo zie je je eigen wijk ineens met heel andere ogen en bezoeken we tevens een aantal voorbeeldbewoners. Geheel verzorgd vertrekken we om 11.00, 13.30 en om 15.00 uur.

Energieke MatchMarkt

Van lokaal verbouwde groente tot aanbiedingen voor groene energie in en om je huis, VVE, straat of gehele wijk, van 13.00-17.00 uur word je vermaakt bij de MatchMarkt! Lokale ondernemers, van (middel) grote bedrijven tot eenpersoons initiatieven ontzorgen en bieden korting aan onder het genot van een hapje en drankje. Wil je zelf een tafel en/of presenteren? Email ons!

Contactpersoon
Jurienne Hollaar
Contactgegevens
info@quartierlaak.nl
jaar
2014
Opdrachtgever
Stadsdeelkantoor Laak
Locatie
Stadsdeel Laak

 

Samen Laak verbeteren?

Woont u in Laak en zou u samen met uw buren uw straat, buurt of plein willen verbeteren? Dan is dit uw kans! Gemeente Den Haag is op zoek naar bewoners die aan de slag willen met hun woning en woonomgeving om samen een project op te zetten. Het idee is dat gemeente, bewoners en mogelijk andere partijen samen een plan maken voor verbeteringen en die ook samen uitvoeren. Iedereen draagt bij op zijn eigen manier, dat kan met geld maar ook met tijd of door zelf aan het werk te gaan.

Het plan hoeft niet ingewikkeld en duur te worden, denk bijvoorbeeld aan het verven van de kozijnen, gezamenlijke gevelreiniging en een opknapbeurt van de buitenruimte. Als er maar zoveel mogelijk buren of bedrijven in de buurt meedoen en eigenaren iets aan het onderhoud van hun panden doen. En de gemeente doet dan ook iets extra’s.

Begint u liever eerst bij uzelf? Wordt dan ‘Voorbeeldbewoner’! Voorbeeldbewoners zijn huiseigenaren van een woning in stadsdeel Laak die hun huis zo willen aanpassen dat het een voorbeeldwoning wordt op energiegebied. De voorbeeldbewoner krijgt een gratis Energie Prestatie Advies (ter waarde van € 2000,-). Dit rapport vertelt hoe de eigen woning er voor staat en welke energiebesparende maatregel hij/zij kan uitvoeren om zijn/haar huis naar een beter energielabel te brengen.

Voorbeeldbewoner worden en zelf investeren in energiebesparende maatregelen? Dan vertellen wij welke financiële steun van verschillende subsidiemogelijkheden daarbij zit. Deel je bovendien je kennis en ervaring met wijkbewoners? Dan krijg je hier bovenop nog een bedrag van € 1200,-! We vragen je hiervoor tot eind 2014 vier keer Open Huis te houden.

Contactpersoon
Jurienne Hollaar
Contactgegevens
info@quartierlaak.nl
jaar
2013
Opdrachtgever
Stadsdeelkantoor Laak
Locatie
Stadsdeel Laak

 

Energieke MatchMarkt III

Energie besparen in huis, hoe doe je dat? Welke maatregelen kun je nemen? En wat levert het op? De Energieke MatchMarkt heeft plaatsgevonden op 7 november 2013. Niet alleen was er veel informatie, u kon ook direct zelf aan de slag met energiebesparing. Door u op te geven voor de Energiebox. Of door u aan te melden als ‘voorbeeldbewoner’!

De Energiebox hielp met weinig inspanning de energierekening omlaag te brengen. Inwoners van Laak kregen op vertoon van hun laatste energierekening de energiebox t.w.v. € 90,- gratis mee naar huis! Voor wie het nodig had werd er kosteloos hulp geregeld bij het aanbrengen van de materialen.

Hoe gebruik je minder water tijdens het douchen? Hoe breng je warmte, koude, dak, glas, gevel of vloer isolatie aan? Tijdens de MatchMarkt presenteerde Laakse ondernemers en organisaties hoe energiebesparende maatregelen uitgevoerd worden.

Wij geloven dat investeringen in duurzame verlichting van huizen, straten, wijken, gevels en bedrijven veel energie en mooie samenwerking heeft opgeleverd!

Contactpersoon
Jurienne Hollaar
Contactgegevens
info@quartierlaak.nl
jaar
2013
Opdrachtgever
Stadsdeelkantoor Laak
Locatie
Stadsdeel Laak

 

Contact opnemen met een van onze medewerkers
Bel ons!
06 341 864 98
Maandag t/m vrijdag 09.00 – 18.00 uur.
E-mail ons
E-mail formulier
Binnen 5 werkdagen antwoord van een medewerker.