Kalender

Quartier Laak
Ketelstraat 23
(Coöperatief Eigenwijzer)
Tel. 06 341 864 98
e-mail: info@quartierlaak.nl

Social Media QL

Minor Ondernemen nodigt u graag uit op vrijdagochtend 12 januari met de meest ondernemende studenten van De... fb.me/7sp3v0nRY

Over ons

QuartierLaak is opgericht ten behoeve van het verduurzamen, verfraaien en sociaal-economisch versterken van de wijk Laak in Den Haag. Wij doen dit door het initiëren en uitvoeren van diverse projecten, die voor alle inwoners en ondernemers in Laak toegankelijk zijn.

Hoe werken wij?

Binnen Laak stimuleren we mensen die wonen en werken in Laak om meer gebruik te maken van elkaars kennis, expertise, producten en diensten. Elk waarde creërende netwerk begint relatief klein. Het netwerk groeit door de inbreng van de deelnemers, hun ervaringen, energie en concrete acties.

Onze ambitie

Stadsdeel Laak laten uitgroeien tot het meest fraaie, duurzame en bruisende 'Quartier Latin' van Den Haag en zelfs van Nederland, dat is onze ambitie! Hoe doen wij dat? Door het opbouwen van een Waarde Creërend Netwerk met en voor ondernemende mensen in Laak.

Contact

Stichting Quartier Laak is in 2012 opgericht door 3 sociaal betrokken professionals die al jaren in Laak wonen. Onze wijk heeft meer potentie dan de meeste mensen denken. Wij maken ons sterk om, samen met u, Laak te laten uitgroeien tot hét duurzame Quartier Latin van Den Haag!

Bouw je mee aan ons waarde creërende netwerk? Als denker of doener, vrijwilliger of betaalde kracht? Bijvoorbeeld als projectleider projecten te initiëren en uit te voeren in Laakkwartier of Laakhaven! Interesse? Neem contact met ons op en deel jouw idee!

Volg ons op Facebook!

Minor Ondernemen nodigt u graag uit op vrijdagochtend 12 januari met de meest ondernemende studenten van De... fb.me/7sp3v0nRY


Quartier Latin vs Quartier Laak

We trekken de vergelijking met het “Quartier Latin” in Parijs omdat we belangrijke overeenkomsten zien. De Haagse wijk Laak kwartier ligt, net als de Franse wijk Quartier Latin, langs mooie waterwegen en bevat belangrijke verkeersaders. Beide wijken kenmerken zich door een groot aantal (internationale) studenten, ondernemers, creatievelingen en bewoners met een verschillende achtergrond. “Quartier Latin” is uitgegroeid tot een geanimeerde wijk met veel winkels, boetieks, restaurants, bistro’s en bars. Een plek waar bewoners en ook bezoekers graag vertoeven. Wij zijn er van overtuigd dat Laak deze kwaliteiten ook in zich heeft.

Als wij spreken over Laak, hebben we het over het hele gebied van stadsdeel Laak. Officieel bestaat dit uit twee wijken: het Laakkwartier en de Binckhorst. In de beleving van bewoners valt het Laakkwartier uiteen in Spoorwijk, Laakcentraal, Laak‐Noord (of Molenwijk), Schipperskwartier en de Laakhavens. Wij gaan ervan uit dat juist de diversiteit van de verschillende gebieden bijdraagt aan onze ambitie tot het realiseren van een bruisend en duurzaam Quartier Laak!

Jurienne Hollaar
Eigenaar bij o.m. Coalitielaak, Masterpeace & Social Club Den Haag.
Robert Kostwinder
Projectontwikkelaar en mede verbinder bij Quartier Laak
Ron Landheer
Webdesigner en grafisch ontwerper bij Quartier Laak.
Mike Bustaty
Sociaal media auteur bij Quartier Laak.
We werken onder meer samen met

Een waarde creërend netwerk van en
voor bewoners en ondernemers uit Laak